Απειλές κατά του Μητροπολίτη Σιάτιστας

Aπειλές για τη ζωή του δέχτηκε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, καθώς σε επιστολή του για τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο, είχε ασκήσει έντονη κριτική στη Χρυσή Αυγή για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pheme.gr, άγνωστος τηλεφώνησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα και απείλησε τον μητροπολίτη με χυδαίες εκφράσεις. “Πείτε του ότι θα έρθουμε εκεί και θα σας γ....”, ακούστηκε η φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, είπε σε ιερέα της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τον πρωτοσύγκελο για τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Λίγη ώρα αργότερα το τηλέφωνο ξαναχτύπησε και το σήκωσε ο πρωτοσύγκελος, ο οποίος με ψυχραιμία ζήτησε να μάθει το όνομα του συνομιλητή του που εκτόξευε όλες αυτές τις ακατονόμαστες εκφράσεις σε βάρος του Μητροπολίτη Παύλου. Μετά την άρνησή του να αποκαλύψει το όνομά του, ο πρωτοσύγκελος κατέβασε το ακουστικό λέγοντας: “Η συζήτηση θεωρείται λήξασα, διότι όπως μας λέτε κύριε είστε ένα ανύπαρκτο πρόσωπο”

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε τις απειλές φέρεται να είπε: "Ας κοπιάσουν στον ναό του κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν"!