Καθαρά προϊόντα για καθαρό πρόσωπο!

Σίγουρα θα έχει υπάρξει κάποια φορά που βάλατε μάσκαρα και την επόμενη μέρα ξυπνήσατε με τα μάτια σας ερεθισμένα ή χρησιμοποιήσατε ένα συγκεκριμένο ρουζ ή πούδρα και στη συνέχεια βγάλατε ένα σπυράκι. Η υγιεινή στο μακιγιάζ θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας σας αφού τα προϊόντα δεν αντέχουν σε όλες τις συνθήκες και η παρατεταμένη αποθήκευσή τους σε ακατάλληλο περιβάλλον, τα κάνουν ευάλωτα, χάνουν τις ιδιότητες τους πριν από την ημερομηνία λήξης τους και μπορεί να δημιουργήσουν δερματικά προβλήματα. Μάθετε πως θα παρατείνετε το χρόνο ζωής τους και θα τα διατηρείτε καθαρά!

Κρατήστε τα προϊόντα σας μακριά από υγρασία και προφυλαγμένα σε ένα τσαντάκι ώστε να μη σκονίζονται. Το μπάνιο σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο μέρος.

Προφυλάξτε τα από το φως και τη ζέστη. Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τη σύσταση τους και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για το δέρμα.

Πλένετε συχνά τα πινέλα και προφυλάξτε τα από τη σκόνη. Αν τα πινέλα δεν είναι καθαρά όχι μόνο μολύνετε το δέρμα σας αλλά και το προϊόν που τα ακουμπάτε με αποτέλεσμα να γίνεται επιμόλυνση κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε.

Κρατήστε τα μόνο για εσάς! Όσο κι αν θέλετε να μοιράζεστε τα προϊόντα με τις φίλες σας, δεν πρέπει να το κάνετε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων.

Απολυμάνετε συχνά τα μολύβια και τα κραγιόν. Για να το κάνετε αυτό απλά βουτήξτε την άκρη τους σε λίγο οινόπνευμα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Πετάξτε τη μάσκαρα μετά από 3 με 6 μήνες χρήσης για να προστατέψετε τα μάτια σας.

Απολυμάνετε πούδρες και ρουζ. Σε καθαρό χαρτομάντιλο βάλτε λίγο οινόπνευμα και σκουπίστε απαλά την επιφάνειά τους. Κάντε το μια φορά το μήνα.