Ο Μπρους τραγουδά για τον Ομπάμα

Στη μάχη της ψήφου υπέρ του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ρίχνεται ένας από τους μεγαλύτερους ροκ τραγουδοποιούς αλλά και φίλος του προέδρου, ο Bruce Springsteen.

Ο ροκ σταρ θα τραγουδήσει σε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Οχάιο και την Αϊόβα την Πέμπτη.

Οι εμφανίσεις του ήταν μια από τις επιλογές του επιτελείου του Ομπάμα να ενισχύσει τα ποσοστά του αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον θέλουν να δίνει μάχη στήθος με στήθος με το Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ, και άλλες να χάνει την προεδρία.

“Οι κάτοικοι της Αϊόβα γνωρίζουν τι σημαίνει σκληρή δουλειά, δικαιοσύνη και ακεραιότητα, τις ίδιες αξίες που συμμερίζονται ο Bruce Springsteen, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος” ανέφερε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών Τζιμ Μεσίνα και πρόσθεσε ότι “οι εμφανίσεις του Springsteen θα κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους”.

Και στις δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν το ροκ σταρ, θα δώσει το “παρών” και ο πρώην πρόεδρος της χώρας Μπιλ Κλίντον.

Τραγούδια του Springsteen ακούγονται σχεδόν πάντα στις εκδηλώσεις του Ομπάμα, αφού ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι τα λόγια των τραγουδιών του, που απευθύνονται στην εργατική τάξη, εκφράζουν το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Ομπάμα.

Ο τραγουδιστής από το Νιού Τζέρσι είχε στηρίξει τον Ομπάμα και στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνο του Ρόμνεϊ, ένα άλλο μεγάλο όνομα του καλλιτεχνικού χώρου έχει επιστρατευθεί για ενισχύσεις. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ προκάλεσε έκπληξη όταν εμφανίστηκε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.