Καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθήσει τη γραμμή τους πατέρα του στο Σκοπιανό
«Έχει γίνει συστηματική δουλειά, έχουν φθάσει τα θέματα στον πυρήνα τους και είναι ώρα να κουβεντιαστούν στο ανώτατο επίπεδο» δήλωσε για το ζήτημα των Σκοπίων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ρ/σ Realfm, προσθέτοντας ότι «έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία».
Αναφορικά με τις πληροφορίες, που κάνουν για μεταβατική περίοδο, που θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία, είπε ότι «τίποτα δεν είναι πιο αναληθές από αυτά» και συμπλήρωσε ότι «η συμφωνία θα είναι συνολική, θα λύσει όλα τα ζητήματα από τώρα, αν άφηνε ουρές δεν θα ήταν συνολική και μόνιμη. Μπορεί να έχει ένα χρονοδιάγραμμα για κάποια ζητήματα που δεν μπορούν να λυθούν με την υπογραφή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδιάμεση. Και θα φέρουμε οπωσδήποτε τη συμφωνία τη Βουλή».
Ερωτηθείς για την υπερψήφιση της συμφωνίας από 180 βουλευτές, απάντησε ότι «το Σύνταγμα προβλέπει 180, όταν έχεις παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Υποστήριξε δε, ότι «είμαστε βέβαιοι, ότι θα έχει υποστήριξη ευρύτερη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεδομένου ότι θα είναι μια συμφωνία εθνικά επωφελής». Έσπευσε ακόμη να τονίζει, ότι «αν δεν ψηφίσει η ΝΔ, αυτό θα είναι μεγάλο λάθος για τον κ. Μητσοτάκη, γιατί η εθνική γραμμή την οποία προωθούμε, είναι η γραμμή που είχε αρχίσει να στήνει ο πατέρας του, αυτή που υπονόμευσε ο Σαμαράς, αυτή που ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε το 2007 και πραγματικά θα εντυπωσιαστώ, αν είναι τόσο μεγάλη η επιρροή της ακροδεξιάς πτέρυγας στο εσωτερικό της ΝΔ». «Εμείς λέμε, ότι πιστεύουμε, ότι θα φέρουμε μια εθνικά επωφελή συμφωνία, που θα υπερψηφιστεί από τα περισσότερα κόμματα» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις, τόνισε ότι «επειδή δεν θα ήταν σωστό να βάλουμε 12η περικοπή στους συνταξιούχους, είπαμε ότι όπου υπάρχει διαφορά στο καινούργιο και το παλιό σύστημα, αυτή η προσωπική διαφορά θα παραμείνει. Έξι μήνες μετά την ψήφιση του νόμου ήρθε ένας εκβιασμός από το ΔΝΤ, ανάλογος με αυτόν που είχε γίνει τελευταία στιγμή για τις χήρες. Αυτό που φαίνεται τώρα, είναι ότι όχι μόνο έχουμε υπερπλεόνασμα, είναι πλεονασματικός και ο ΕΦΚΑ. Δημιουργούνται λοιπόν ερωτηματικά, για το τι θα γίνει. Μέχρι τον Αύγουστο είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην καθαρή έξοδο. Μετά, αυτά θα συζητηθούν».