Στον οικονομικό εισαγγελέα ως ύποπτοι Διώτης και Καπελέρης

Ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ, κρίθηκαν οι Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν στους οικονομικούς εισαγγελείς την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι δύο εισαγγελείς φαίνεται να εντόπισαν λόγους, για τους οποίους οι δύο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι το επίμαχο υλικό παρέμεινε στα συρτάρια πάνω από δύο χρόνια, αν και αφορούσε καταθέσεις 1.991 Ελλήνων στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, των οποίων η νομιμότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί.

Ο κ. Διώτης, είχε υποστηρίξει παλαιότερα για το θέμα ότι το υλικό δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί καθώς το έκρινε προϊόν υποκλοπής. Από την πλευρά ο κ. Καπελέρης φέρεται να παρέλαβε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ελάχιστα ονόματα από τη λίστα, με σκοπό να βρει το οικονομικό προφίλ όσων αναγράφονταν σε αυτή.

Η λίστα βρίσκεται στα χέρια των Γαλλικών Αρχών τα τελευταία τέσσερα χρόνια όταν κατάσχεσαν ψηφιακό υλικό από το σπίτι του πρώην υπαλλήλου της HSBC, καταζητούμενου από τις ελβετικές αρχές, Ερβε Φαλτσιάνι, ο οποίος είχε καταγράψει παράνομα τα στοιχεία περισσότερων από 20.000 καταθετών.