Άσαντ: Κατασκευασμένες οι κατηγορίες για χημικά – «Ο Ερντογάν κλίνει προς μια σκοτεινή ιδεολογία»

Άσαντ: Κατασκευασμένες οι κατηγορίες για χημικά – «Ο Ερντογάν κλίνει προς μια σκοτεινή ιδεολογία»

«Η μόνη αποστολή που έφεραν εις πέρας οι ΗΠΑ στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών».

Δεν έγινε χρήση χημικών όπλων από το συριακό στρατό, διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, απευθύνοντας παράλληλα δριμύ κατηγορώ κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Ντόναλντ Τραμπ και της Δύσης. «Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε», υπογραμμίζει ο κ. Ασαντ, επισημαίνοντας ότι «το δυτικό αφήγημα ξεκίνησε μετά τη νίκη του συριακού στρατού, όχι νωρίτερα».

Σχολιάζοντας την έκφραση «το κτήνος Ασαντ», που χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει ότι «δεν ασχολείται, επειδή αντιμετωπίζει την κατάσταση από τη θέση του πολιτικού, του προέδρου» και προσθέτει ότι «η μόνη αποστολή που έφεραν εις πέρας οι ΗΠΑ στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών».

O πρόεδρος της Συρίας κατηγορεί ανοικτά τον Ερντογάν ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες και ότι «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ίσως δεν είναι οργανωμένος, αλλά κλίνει προς αυτήν την ιδεολογία, μία σκοτεινή ιδεολογία. », ενώ χαρακτηρίζει τον τουρκικό στρατό «τρομοκράτες».

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε χημική επίθεση σημειώνει:  «Υποτίθεται ότι έγινε χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως η Ντούμα, και ότι υπήρξαν μόνο 45 θύματα. Αν είχε γίνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μια τέτοια περιοχή, θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκροί. Τέλος, γιατί τα υποτιθέμενα χημικά όπλα σκοτώνουν μόνο παιδιά και γυναίκες; Δεν σκοτώνουν εξτρεμιστές; Αν δείτε τα βίντεο, είναι εντελώς ψεύτικα. Εννοώ ότι όταν υπάρχουν χημικά όπλα, πώς είναι δυνατόν οι γιατροί και οι νοσοκόμες να εισπνέουν μολυσμένο αέρα χωρίς να φορούν μάσκα και γάντια; Ωστόσο τους είδαμε απλώς να ρίχνουν νερό στα θύματα, τα οποία υποτίθεται ότι ανάρρωσαν μόνο και μόνο επειδή πλύθηκαν με νερό.

Πρόκειται επομένως για φάρσα, για ένα πρωτόγονο παιχνίδι, μόνο και μόνο για να επιτεθούν στον συριακό στρατό. Γιατί; Αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο: μόλις οι τρομοκράτες ηττήθηκαν, ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί τους, που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία, είδαν ότι έχασαν τα βασικά χαρτιά τους. Αυτός είναι ο λόγος που επιτίθενται στον συριακό στρατό, για να ανυψώσουν το ηθικό των τρομοκρατών και να εμποδίσουν την απελευθέρωση περισσότερων περιοχών».