«Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε»- Τι λέει ο δικηγόρος του οδηγού νταλίκας

«Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε»- Τι λέει ο δικηγόρος του οδηγού νταλίκας

«Ήταν με φίλους του και επειδή γνώριζε ότι δεν θα πάρει ο ίδιος το όχημά του, έπινε ένα ποτήρι κρασί»

«Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε. Η ταχύτητά του δεν ήταν μεγάλη», δήλωσε στην κάμερα του ΣΚΑΪ ο Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος του 64χρονου οδηγού νταλίκας που προκάλεσε χθες το τραγικό δυστύχημα στην εθνική με δυο νεκρούς και μια σοβαρά τραυματία. Ο Μαντούβαλος πρόσθεσε επίσης ότι: «Πριν το δυστύχημα ο οδηγός ήταν με φίλους του και επειδή γνώριζε ότι δεν θα πάρει ο ίδιος το όχημά του, έπινε ένα ποτήρι κρασί».

Ο δικηγόρος έκανε εκ νέου αναφορά στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν μπάρες ασφαλείας στο σημείο, ενώ επεσήμανε ότι μεταξύ άλλων οι πινακίδες της νταλίκας αντιστοιχούσαν σε άλλο φορτηγό και όχι σε αυτό με το οποίο κυκλοφορούσε και ανέγραφε η άδεια κυκλοφορίας του.

Ειδικός πραγματογνώμονας θα ελέγξει τη φονική νταλίκα που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό το πρωί της Τετάρτης 40 λεπτά μετά τις 5.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός της νταλίκας έχασε τον γιο του αλλά και τον αδερφό του σε τροχαία.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε ξημερώματα Τετάρτης στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος του ΙΚΕΑ. Το βαρύ όχημα, ξέφυγε από την πορεία της, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο οχήματα. Τρία άτομα διακομίστηκαν σοβαρά τραυματισμένα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Αττικό νοσοκομείο όπου και κατέληξαν λίγη ώρα αργότερα.

Νεκροί είναι δυο άντρες, ενώ μια γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Αττικού νοσοκομείου

Ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με πηγές από την Τροχαία.

Σύμφωνα πάντα με την Τροχαία, το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο οδηγός της νταλίκας έδειξε ότι το ποσοστό του οινοπνεύματος ήταν πολύ ψηλότερο από το όριο. Σημειώνεται, ότι ο 64χρονος κρατείται στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή του τροχαίου: