Σε περίπτωση που έχετε πελαγώσει με τα περιορισμένα χαρακτηριστικά ή την υπερβολική απλότητα κάποιων εφαρμογών που προσφέρει η Apple στα λειτουργικά της συστήματα, μην ανησυχείτε. Το AppStore διαθέτει εκατοντάδες εφαρμογές που μπορούν να αντικαταστήσουν τις εφαρμογές του iOS ακόμα και για καθημερινή χρήση.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από αυτές.
Πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο με τον Google Chrome
Για πολλούς o Chrome αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση του Safari αφού διαθέτει ανώτερα χαρακτηριστικά, όπως την δυνατότητα συγχρονισμού δεδομένων με τον λογαριασμό σας στο Google και την desktop έκδοση του. Είναι δωρεάν και το μοναδικό αρνητικό του είναι ότι δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί πλήρως στο iOS, με αποτέλεσμα links από μηνύματα ή email που λαμβάνετε να ανοίγουν αυτόματα με τον Safari.
Απαθανατίστε τις αγαπημένες σας στιγμές με την Camera+
Έναντι του ποσού των 0.99 δολαρίων, περίπου 0.76 ευρώ δηλαδή, έχετε την δυνατότητα να βελτιώσετε αισθητά την εμπειρία σας με την φωτογραφική μηχανή του iPhone, iPad ή iPod Touch σας. Η Camera+ προσφέρει επιπλέον χαρακτηριστικά που δεν απευθύνονται μόνο σε «ψαγμένους» φωτογράφους όπως προηγμένες λειτουργίες λήψης, βελτιωμένο burst mode και δυνατότητα επεξεργασίας των φωτογραφιών μέσω πληθώρας εφέ και φίλτρων.
Οργανώστε τις φωτογραφίες σας με το Flayvr
Εάν θεωρείτε τo ενσωματωμένο camera roll του iOS δύσχρηστο, αφού δεν προσφέρει την δυνατότητα οργάνωσης των εκατοντάδων φωτογραφιών σας, το Flayvr είναι ιδανική λύση για εσάς. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και προσφέρει την δυνατότητα οργάνωσης των φωτογραφιών και βίντεο αυτόματα ή χειροκίνητα, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε την προσωπική σας συλλογή χωρίς να είναι απαραίτητο να ψάχνετε για ώρες προκειμένου να βρείτε την αγαπημένη σας φωτογραφία.
Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική από το Spotify
Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Spotify έναντι σε οποιονδήποτε άλλο πρόγραμμα μουσικής είναι πως τα τραγούδια δεν βρίσκονται στην συσκευή σας αλλά στο διαδίκτυο, κάτι που σας επιτρέπει να ελευθερώσετε αρκετό χώρο στο iPhone σας. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι η προβολή ηχητικών διαφημίσεων διαρκείας 30 δευτερολέπτων κάθε 20 λεπτά ενώ υπάρχει δυνατότητα συνδρομής έναντι 7.7 ευρώ τον μήνα.
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη η δωρεάν έκδοση, μπορείτε όμως να δοκιμάσετε την premium έκδοση για 48 ώρες προτού αποφασίσετε το αν θα πληρώσετε.
Διαβάστε βιβλία από το Kindle
Η εφαρμογή του Kindle σας επιτρέπει να αγοράζετε και να κατεβάζετε βιβλία από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon, το οποίο διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία σε μια συλλογή αρκετά μεγαλύτερη από αυτή της Apple. Σημαντικό είναι πως τα βιβλία που σας μπορούν να συγχρονιστούν με άλλες συσκευές Kindle ακόμα και με τον υπολογιστή σας για να μπορείτε να τα διαβάζετε όπου και να βρίσκεστε.
Ακούστε Podcasts με το Instacast
Το Instacast προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από την εφαρμογή Podcast του iOS. Με 1.59 ευρώ σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε πολλαπλές συνδρομές, να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας Podcast ακόμα και μέσω σύνδεσης EDGE ή 3G ενώ υποστηρίζει την δυνατότητα αναπαραγωγής τους στο παρασκήνιο. Μπορείτε να το ρυθμίσετε να κατεβάζει πολλαπλά επεισόδια ταυτόχρονα για να τα παρακολουθήσετε όποτε θέλετε και σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε πολλαπλές συνδρομές, προσφέροντας σας τον απόλυτο.
Πάρτε σημειώσεις με το Evernote
Μια από τις Top-10 εφαρμογές για iOS σύμφωνα με τους New York Times, το Evernote είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό σημειωματάριο. Διατίθεται δωρεάν και σας επιτρέπει να γράφετε σημειώσεις και to-do lists, να παίρνετε φωτογραφίες αλλά και να ηχογραφείτε υπενθυμίσεις, ενώ αποθηκεύει τα δεδομένα σας στο cloud, γεγονός που σας επιτρέπει να τα διαχειρίζεστε και από οποιονδήποτε τον υπολογιστή.
Πλοηγηθείτε με τα Google Maps ή το ClassicMap
Για εσάς που δεν μπορείτε να περιμένετε την Apple να βελτιώσεις τους χάρτες της, η εξαρτάστε από την αξιοπιστία των Google Maps, μπορείτε να πλοηγηθείτε από τον browser της συσκευής στην διεύθυνση maps.google.com. Η ειδική έκδοση της ιστοσελίδας που δημιούργησε η εταιρεία αποτελεί μια άριστη εναλλακτική των χαρτών της Apple.
Αν προτιμάτε μια native και δωρεάν εφαρμογή, μπορείτε να δοκιμάσετε το ClassicMap. Μπορεί να μην διαθέτει δυνατότητες πλοήγησης και πληθώρα άλλων χαρακτηριστικών της ιστοσελίδας, αποτελεί όμως μια εύκολη και πρακτική λύση για αναζητήσεις διευθύνσεων.