Έδωσαν τα χέρια ΑΕΚ – Λίνεν

Αίσιο τέλος είχαν για την ΑΕΚ οι πολύωρες συζητήσεις με τον Έβαλντ Λίνεν, που κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. 

Ο Γερμανός ζήτησε 200.000 ευρώ για φέτος και 300.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν. Αρχικά οι παράγοντες της ομάδας έκοψαν κάθε επαφή μαζί του, στη συνέχεια, όμως, άρχισαν να το σκέφτονται.

Συγκεκριμένα υπήρχαν σκέψεις να αυξηθεί λίγο η προσφορά προς τον Γερμανό προπονητή, κάτι που ενδεχομένως να τον αναγκάζε να ρίξει νερό στο κρασί του.

Από την άλλη πλευρά, η περίπτωση του Μάκη Χάβου ήταν πάντα στα υπόψιν, χωρίς τον Δέλλα (ακούστηκε ότι γίνονται προσπάθειες από την πλευρά του Έλληνα προπονητή ώστε να πειστεί ο Κολοσσός να συνεργαστεί μαζί του ως βοηθός προπονητή) ο οποίος επί της παρούσης δεν ήθελε να ανακατευτεί με την ΑΕΚ.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην ιστοσελίδα Novasports.gr:

"Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Ήμουν χαρούμενος εκεί και για μένα απ' τη μία ναι μεν είναι μια πρόκληση να είμαι στην ΑΕΚ, αλλά απ' την άλλη είναι και ξεχωριστό να επιστρέφω στην Ελλάδα, επειδή αγαπάω τους ανθρώπους εκεί και μιλάμε για ποδόσφαιρο. Για μια ομάδα, η οποία μπορεί να αγωνιστεί καλύτερα απ' ότι μέχρι τώρα στις αρχές της σεζόν".

- Γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ;

"Φυσικά. Οικονομικά προβλήματα υπάρχουν γενικά στη χώρα, και όχι μόνο στην ΑΕΚ. Υπάρχει όμως μια ομάδα, υπάρχουν οπαδοί και όλοι αξίζουν να κάνουμε το καλύτερο για να έχουμε μια καλή ομάδα, να έχουμε καλές εμφανίσεις. Γι' αυτό επιστρέφω και θα προσπαθήσω να κάνω αυτή την ομάδα να παίξει καλύτερα".

- Αποτελεί πρόκληση για εσάς το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση;

"Φυσικά και αποτελεί πρόκληση. Έχουμε παίξει όμως 6 αγώνες και είδα ότι οι ήττες είναι πάντα στο ένα γκολ. Είδα κάποια παιχνίδια σε βίντεο και οι αντίπαλοι δεν είναι καλύτεροι απ' την ΑΕΚ. Κάναμε κάποια λάθη και δε σκοράραμε πολλά γκολ, αλλά στα τρία απ' τα έξι ματς που είδα, είχαμε καλή απόδοση. Απλά δε σκοράραμε. Αν πίστευα όμως ότι αυτή η ομάδα δε μπορεί να κάνει κάτι, δε θα ερχόμουν. Έχω την εντύπωση ότι η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί. Κάτι μπορεί να γίνει..."