Όταν ένας…κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη

Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης παρουσίαζε μια εικόνα αποκρουστική, χωρίς γοητεία και ομορφιά, χωρίς κανένα σχεδόν ενδιαφέρον. Σκουπίδια σκορπισμένα παντού, άχρηστα αντικείμενα και κάθε λογής ανόργανα υλικά εγκαταλειμμένα δεξιά και αριστερά, στην άκρη του δρόμου. Όποιος περνούσε από εκεί, πρόσθετε το....δικό του λιθαράκι στο σκουπιδο-τοπίο.

Ένας ιδιώτης αποφάσισε να δράσει ως ενεργός πολίτης. Έτσι με δικά του χρήματα ανέλαβε να βελτιώσει την εικόνα της κύριας εισόδου της πόλης από το αεροδρόμιο. Ξεπέρασε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και όποια αντιξοότητα παρουσιάστηκε στο δρόμο του, πάλεψε με φορείς του δημοσίου, διοικήσεις, περιφέρεια και όποιον άλλο είχε λόγο στην αναμόρφωση της συγκεκριμένης περιοχής και τελικά τα κατάφερε. Ξεκίνησε το έργο αποκομιδής σκουπιδιών, της διαμόρφωσης της νησίδας σε παρτέρι φυτεύοντας δέντρα και τοποθετώντας σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Απομάκρυνε τις παράνομες πινακίδων και σε λιγότερο από δυο μήνες ο δρόμος από το αεροδρόμιο μέχρι το Φοίνικα άλλαξε όψη.

Ο Σταύρος Ανδρεάδης που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού έχει κάθε λόγο να θέλει η πόλη του να μοιάζει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και να είναι ένας τόπος ευχάριστος για τον επισκέπτη με αισθητική υποδομή μιας σύγχρονης μεγάλης πόλης. Το πόσο θα σεβαστούν οι συμπολίτες του αυτή την προσπάθεια και θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το τοπίο όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα είναι κάτι που μένει να το δούμε στους επόμενους μήνες.