“Ετοιμαστείτε: Η Ελλάδα θα τρελαθεί την Τρίτη”

“Ετοιμαστείτε: Η Ελλάδα θα τρελαθεί την Τρίτη”. Με αυτόν τον τίτλο το BusinessInsider περιγράφει όλα όσα γίνονται για την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα σε λίγες ώρες.

Η επίσκεψη της καγκελαρίου τα συλλαλητήρια και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το BusinessInsider αναφέρει ότι υπάρχουν δύο φόβοι, πρώτον ότι η ελληνική πρωτεύουσα θα πάρει φωτιά από τις διαδηλώσεις και δεύτερον ότι η επίσκεψη Μέρκελ δεν θα φέρει τα δώρα που περιμένει η Ελλάδα.

Το BBC κάνει λόγο για τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ, αναφέρεται στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

“Η Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ” γράφει η Wall Street Journal, η οποία αναφέρεται και στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα τονίζει ότι υπό το φόβο μεγαλύτερων διαδηλώσεων 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και υπογραμμίζει ότι τα αστυνομικά μέτρα θυμίζουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

O Guardian, που θα έχει live ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στην Αθήνα, γράφει ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα ξεκινήσουν προτού ακόμη φτάσει στην πρωτεύουσα η Άνγκελα Μέρκελ.

“Η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα” γράφει στον τίτλο του το CNN, τονίζοντας ότι είναι η πιο ανεπιθύμητη στην Αθήνα από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη. “Στα μάτια των Ελλήνων είναι η κύρια υπεύθυνη για τα δραστικά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για να επιλύσει την κρίση χρέους της. Μάλιστα, σε διαδηλώσεις και αφίσες την έχουν εμφανίσει ως Ναζί”, αναφέρει.