Οι αντιδράσεις Κόσμπι και Πολάνσκι μετά την διαγραφή τους από τα Όσκαρ

Οι αντιδράσεις Κόσμπι και Πολάνσκι μετά την διαγραφή τους από τα Όσκαρ

Ηθοποιός και σκηνοθέτης διαγράφηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου «σύμφωνα με τους νέους Κανόνες Δεοντολογίας»

Η Αμερικανική Ακαδημία των Όσκαρ ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, την αποπομπή του 84χρονου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι και του σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης Μπιλ Κόσμπι, σύμφωνα με τους νέους «κανόνες καλής συμπεριφοράς» που υιοθέτησε μετά την υπόθεση Γουάινστιν.

Ο 80χρονος Κόσμπι κρίθηκε ένοχος πρόσφατα για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό. Ο Πολάνσκι παραδέχτηκε το 1977 ότι είχε ανάρμοστες σεξουαλικές επαφές με ένα 13χρονο κορίτσι στο Λος Άντζελες.

Σήμερα, ο δικηγόρος του Πολάνσι, Γιαν Ολσέφσκι, χαρακτήρισε «παρενόχληση το να μπαίνουν στο ίδιο επίπεδο ο Μπιλ Κόσμπι και ο Πολάνσκι».

«Αυτό που συνέβη προσομοιάζει με σωματική κακοποίηση σε βάρος του πελάτη μας, ενός ηλικιωμένου προσώπου», δήλωσε ο Ολσέφσκι.

«Ο Ρομάν Πολάνσκι δεν είχε παρά μόνο ένα τέτοιο περιστατικό στη ζωή του, για το οποίο κρίθηκε ένοχος, ανέλαβε την ευθύνη γι αυτό και το θύμα του τον συγχώρεσε», δήλωσε ο δικηγόρος Ολσέφσκι.

Νωρίτερα, χθες η σύζυγος του Μπιλ Κόσμπι κατήγγειλε το «λιντσάρισμα» του 80χρονου ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος την περασμένη εβδομάδα για την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης, κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι τον έχουν δαιμονοποιήσει και τον εισαγγελέα για δικαστική παρωδία.

Ο ίδιος ο Κόσμπι δεν έχει κάνει καμία δήλωση.