Μαξίμου: Επανέρχεται η νομιμότητα σε εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα

Μαξίμου: Επανέρχεται η νομιμότητα σε εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα

Το γραφείο του πρωθυπουργού έδωσε στη δημοσιότητα νέο σποτ για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε το 2016

Ένα νέο σποτ με το οποίο τίθεται σε εφαρμογή η νομοθετική ρύθμιση του 2016 για τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα, διάρκειας έως και 24 μήνες, για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Στο σποτ υπογραμμίζεται, ότι επενέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις των κλάδων αυτών, οι οποίοι όπως τονίζεται, είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα.

Επισημαίνεται ακόμη, ότι όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα Νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι, διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στο σποτ υπογραμμίζεται, ότι η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει και καταλήγει με τη φράση: «Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη».

Δείτε το βίντεο: