Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αύριο ο υπουργός Άμυνας

Εβδομάδα έντονης κινητικότητας σε διπλωματικό επίπεδο είναι αυτή που ξεκίνησε, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Βασικά θέματα στη συνεδρίαση της ατλαντικής συμμαχίας θα είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, η πρόοδος του "πακέτου άμυνας" που αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων το Μάιο 2012 στο Σικάγο, η διατήρηση του επιπέδου ασφάλειας σε περίοδο οικονομικής κρίσης και η πορεία των νατοϊκών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη αναμένεται στη χώρα μας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, κ. Αβραμόπουλο.

Αυτή την ώρα, το ΕΣΕΠ, συζητά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες αυτές.