Ετοιμάζει έφεση ο ΠΑΟΚ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στο κεφάλι του Γιώργου Δώνη που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσης του ΠΑΟΚ. Στην ομάδα αντίστοιχα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 42.000 ευρώ.

Στις τάξεις του Δικεφάλου του Βορρά είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με την απόφαση αλλά κυρίως με το ύψος του προστίμου. Η ΠΑΕ θεωρεί ότι έκανε το χρέος της με το να απολύσει τον υπάλληλο που ανάρτησε το μήνυμα στο μάτριξ του γηπέδου της Τούμπας.

Οι άνθρωποι του Δικέφαλου αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα και να κουβεντιάσουν το ζήτημα, ώστε να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην έφεση για την παραπάνω απόφαση.

Αυτό που συζητείται είναι η ύπαρξη προηγουμένου σε ευρωπαϊκά γήπεδα με ανάλογα περιστατικά συνθημάτων, μερικά από τα οποία δεν έχουν καν τιμωρηθεί παραδειγματικά, όπως έκανε δηλαδή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την απευθείας απόλυση του υπαιτίου. Η έφεση έχει ως πιθανότερη ημερομηνία κατάθεσης τη Δευτέρα και όταν κατατεθεί, θα εκδικαστεί από τη δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Η χθεσινή απολογία Δώνη

Θυμίζουμε ότι χθες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, o προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Γιώργος Δώνης είχε πει τα εξής:

“Υπάρχουν προηγούμενα με τον διαιτητή Κάκο αν και τον θεωρώ διαιτητάρα. Από τον προπέρσινο τελικό με την ΑΕΚ υπήρχε το πρόβλημα. Υπήρξε ένταση και παρεξήγηση γιατί άλλα συμφωνήσαμε και άλλα έγιναν. Πίσω από την εστία μας υπήρχαν οπαδοί της ΑΕΚ ενώ εμείς ζητήσαμε να μην υπάρχουν. Αυτό δεν τηρήθηκε.”

Τα προβλήματα στις σχέσεις του με τον Κερκυραίο διαιτητή συνεχίστηκαν, όπως είπε ο Δώνης καθώς στον Αγώνα με τον Άρη τον έβρισε μετά από δεύτερη κόκκινη σε παίκτη της ομάδας του λέγοντας: “Τι μα...ς είναι αυτός μας χάλασε το παιχνίδι. Αυτό το είπα στον πάγκο, τους ποδοσφαιριστές μου και τον Ιωσηφίδη. Το άκουσε όμως ο τέτατος διαιτητής και το είπε στον Κάκο. Ο Κάκος μετά με ανάταση του χεριού του ήρθε προς το μέρος μου. Του είπα πως είναι κομπλεξικός.”, συμπλήρωσε.

Μετά την απολογία του προπονητή του, η πλευρά του ΠΑΟΚ είχε η τιμωρία που θα του επιβληθεί να μην υπερβαίνει τις δέκα ημερολογιακές μέρες κάτι που όπως φάνηκε δεν εισακούστηκε.