Ήττα σοκ για Τσίλιτς στο “China Open”

Με αρκετές εκπλήξεις και δύσκολες νίκες για τα φαβορί συνεχίστηκε στη μακρινή Κίνα το τουρνουά των 2.2 εκατομμυρίων δολαρίων «China Open». Ήττα σοκ για τον Μάριν Τσίλιτς, έξω και η Πέτρα Κβίτοβα.

Πολλές ήταν οι εκπλήξεις για τα φαβορί στο τουρνουά “China Open”, που διεξάγεται στο Πεκίνο. Ο Μάριν Τσιλιτς, νούμερο 4 στο ταμπλό της διοργάνωσης αποκλείστηκε από τον Μάριους Κοπίλ που βρίσκεται στη θέση 221 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Κροάτης, φιναλίστ πέρυσι, εμφανίστηκε αρκετά αδύναμος και δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο καταπληκτικό παιχνίδι του 21χρονου Ρουμάνου, χάνοντας σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια του να βρεθεί στα τελικά του Λονδίνου τον επόμενο μήνα. Με 3-6, 7-6, 6-4 ο Κοπίλ πέτυχε μεγάλη νίκη, θέτοντας εκτός του Τσίλιτς από τον πρώτο γύρο.

Από τη συνέχεια της διοργάνωσης αποκλείστηκε και ο Φερνάντο Βερντάσκο, Νο8 του ταμπλό, που ηττήθηκε από τον Σαμ Κέρεϊ με 5-7, 6-3, 6-4.

Αύριο (2/10) ρίχνεται στη μάχη ο επικεφαλής του ταμπλό Νόβακ Τζόκοβιτς που θα αναμετρηθεί με τον Γερμανό, Μίκαελ Μπέρερ, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει βαθμούς για την επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σαράποβα έπαιξε μέτρια για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν το πλήρωσε από νωρίς. Η Ρωσίδα, η οποία αποκλείστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα προημιτελικά του Τόκιο από την Στόσουρ, νίκησε δύσκολα την Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ με 7-5, 7-5, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια.