Τα εργασιακά βάζει πάλι στο τραπέζι η τρόικα

Στη σκιά των απαιτήσεων της τρόικας για νέες περικοπές και μετά την εμπλοκή για το πακέτο, οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντώνται με τον Γιάννη Βρούτση και στο τραπέζι θα βρεθούν τα εργασιακά.

Στη σημερινή συνάντηση στις 11:00 το πρωί αναμένεται να εξετασθούν η κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης, η αλλαγής του ωραρίου απασχόλησης και η άρση των περιορισμών για τις βάρδιες.

Ουσιαστικά η τρόικα επιδιώκει την παράκαμψη - κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς οι προτάσεις της ακυρώνουν το γενικό πλαίσιο με το οποίο παρέχονται οι αυξήσεις σήμερα σε όσους λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.

Για τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης λόγω απόλυσης εργαζομένων η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου προειδοποίησης κατά 2 ή και 3 μήνες για όλους τους εργαζόμενους.

Πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα ξανατεθεί το θέμα της 6ημερης εργασίας, κάτι για το οποίο, μετά από παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορεί να κάνει καμία διαπραγμάτευση ο κ. Βρούτσης, παρά μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός.