Σιγή ιχθύος στον Παναθηναϊκό και στο βάθος… Αναστασιάδης

Η νέα γκέλα των πρασίνων με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ δεν ακολουθήθηκε από συγκεκριμένη θέση από πλευράς διοίκησης. Η στήριξη του Γιάννη Αλαφούζου στον Ζεσουάλδο Φερέιρα ήρθε μόλις την περασμένη Παρασκευή. Μπορεί να την πάρει πίσω τη δεδομένη στιγμή;

Ως πρόεδρος, σίγουρα μπορεί. Το θέμα είναι αν θέλει. Η συζήτηση για το θέμα του προπονητή είναι εντονότερη από χθες. Ακόμη και η άρνηση του Άγγελου Αναστασιάδη να αναλάβει την ΑΕΚ, ερμηνεύτηκε με επίκεντρο τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, μια αλλαγή προπονητή δεν είναι σίγουρο ότι θα ωφελήσει. Προφανώς, λοιπόν, για να ελαχιστοποιηθούν τα ρίσκα, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σε περίοδο διακοπής του πρωταθλήματος. Μετά τα ματς με την Τότεναμ και την Ξάνθη ακολουθούν αγώνες των εθνικών ομάδων.

Ωστόσο, η διοίκηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θέλει να μπει σε νέα έξοδα και σε κύκλο αναζήτησης νέου τεχνικού. Από την άλλη, στον χθεσινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Μαρούσι, έγινε καταφανώς κατανοητό ότι ο δεσμός εμπιστοσύνης του εν ενεργεία προπονητή με τον κόσμο του Παναθηναϊκού έχει σπάσει. Το ίδιο ισχύει για την πίστωση χρόνου για τους νεομεταγραφέντες, ή ακόμη και τους παλιούς.

Αν οι αντιπρόεδροι της ομάδας εισηγούνται αλλαγή προπονητή στον Αλαφούζο, υπάρχει η αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή η ομάδα χρειάζεται τεχνικό διευθυντή. Και μέσα σ' όλα υπάρχει και η "φωνή της λογικής", δηλαδή ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος. Τα παναθηναϊκά του φρονήματα ενδεχομένως να του υποδεικνύουν αλλαγή προπονητή. Υπάρχει όμως και το αδειάσειστο κριτήριο της έλλειψης ρευστότητας που το απαγορεύει.

Αν στο μυαλό του υπάρχει ο Σάκης Τσιώλης, μετά το άψογο στήσιμο του Αστέρα στο ΟΑΚΑ, πιθανότατα μπήκε πιο βαθιά στη σκέψη του. Πλην όμως, χρειάζονται χρήματα για να "σπάσει" το συμβόλαιό του με τους Αρκάδες. Προς το παρόν, βέβαια, όπως δηλώνει ο ίδιος ο 53χρονος τεχνικός, δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των δύο πλευρών. Για να γίνει αυτό, απαιτείται κεφάλαιο. Μόνο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από όσους έχουν ήδη ακουστεί, αποτελεί οικονομική επιλογή επειδή είναι ελεύθερος συμβολαίου.

Στο μεταξύ, ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκεζ κλήθηκε στην εθνική Βενεζουέλας για τον αγώνα με τον Ισημερινό ενόψει Προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου.