Επιστρέφει η πίστωση στα φαρμακεία της Αττικής

Με ιατρική συνταγή και χωρίς να πληρώνουν σε μετρητά θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους και πάλι από σήμερα οι ασθενείς στην Αττική, καθώς οι φαρμακοποιοί του νομού αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κώστας Λουράντος, είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στη συνάντηση ο υπουργός διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι το πρόγραμμα εξόφλησης του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα τηρηθεί.

"Η κυβέρνηση θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, όχι μόνο των φαρμακοποιών, αλλά και όλων των παρόχων υγείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών, η καλή συνεργασία και η διατήρηση της αξιοπιστίας μας στο ακέραιο", είχε προσθέσει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

"Θα έλεγα ότι περιμένουμε από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, αφού και εμείς δείξαμε ότι κάνουμε μια κίνηση καλής θέλησης, να δείξει και εκείνη τη θετική στάση της απέναντι στα πολλά προβλήματα των φαρμακείων τα οποία αυτή τη στιγμή οικονομικώς πλήττονται βαριά", δήλωσε αντίστοιχα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την κατανόηση τουλάχιστον στα θεσμικά αιτήματα του κλάδου.

Σε αδιέξοδο αρκετές ιδιωτικές κλινικές

Σε οικονομικό αδιέξοδο, στο μεταξύ, έχουν περιέλθει αρκετές ιδιωτικές κλινικές με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, καθώς καθυστερεί η καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ζητώντας την εξόφληση χρεών του Δημοσίου όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.

Ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, η οποία όμως δεν είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα.