Παγκόσμιο Φεστιβάλ αναρρίχησης στην Κάλυμνο

Ο ξακουστός σφουγγαρότοπος της Καλύμνου, το νησί με τους καλύτερους δύτες, έχει χάσει τη δυναμική που είχε κάποτε στην προσέλκυση τουριστών με σκοπό την αναψυχή. Σήμερα η οι επισκέπτες που πηγαίνουν στη νησί, έχουν μία προσέγγιση λίγο...διαφορετική για την έννοια της διασκέδασης και του τουρισμού. Ορειβάτες από κάθε γωνιά του πλανήτη αναζητούν αδρεναλίνη σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο του νησιού, ανακαλύπτοντας τα αμέτρητα φυσικά πεδία που προσφέρονται για τους λάτρεις του αθλήματος.

Η Κάλυμνος τα τελευταία χρόνια, αποτελεί τον βασικό προορισμό των ορειβατών παγκοσμίως και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα να φτάνουν στο νησί χιλιάδες αθλητές, που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στις 2.200 διαφορετικές διαδρομές αναρρίχησης. Τον αναρριχητικό τουρισμό ενισχύει με κάθε τρόπο ο δήμος Καλυμνίων και φέτος για πρώτη φορά διοργανώνει το 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 αθλητών από όλες τις ηπείρους. Οι διαγωνιζόμενοι θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα των 10.000 και 5.000 ευρώ σε εξοπλισμό.

Οι χώρες προέλευσης των «πιστών» του αναρριχητικού τουρισμού είναι κυρίως ευρωπαϊκές (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ισπανία, Βέλγιο, Αυστρία), ωστόσο επισκέπτονται το νησί και αθλητές από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Βραζιλία, τις ΗΠΑ και τη Νότιο Αμερική που συνδυάζουν το αγαπημένο τους άθλημα με διακοπές.