Πέντε άτομα συνελήφθησαν για εικονικά τιμολόγια

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθούν πέντε στελέχη εταιρειών που συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή από την Οικονομική Αστυνομία.

Οι πέντε εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν οι συλληφθέντες δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και στην παραγωγή και εμπορία CD και DVD.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος, με τη μέθοδο της ανταλλαγής εικονικών τιμολογίων.

Οι τρεις από τους συλληφθέντες (38, 61 και 24 ετών) είναι πρόεδροι & διευθύνοντες σύμβουλοι, ένας 51χρονος είναι επιβλέπων λογιστής και ένας 43χρονος διαχειριστής εταιρείας, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 45χρονος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, μιας εκ των εταιρειών.

Οι εταιρείες αυτές, από τις 7/1/2010 έως τις 30/9/2011 διακίνησαν μεταξύ τους (εξέδωσαν ή παρέλαβαν) συνολικά 115 εικονικά τιμολόγια, αξίας 5.892.704,43 ευρώ. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.