Αυτή την ώρα πορεία προς στο Σύνταγμα

Έχει ξεκινήσει στο κέντρο της Αθήνας η διαδήλωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενώ μισή ώρα νωρίτερα άρχισε η διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Σταδίου, Πατησίων και Αθηνάς, στο ύψος της πλατείας Ομονοίας, από όπου ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ.

"Ο λαός πρέπει να πιστέψει σε μία Ελλάδα αποδεσμευμένη από την Ε.Ε",  τόνισε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δίνει το παρών στην κινητοποίηση. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως. Τα συνδικάτα αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα.

Σε απεργιακούς ρυθμούς και η Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα.

Τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έδωσαν ραντεβού στην Καμάρα στις 10:00, το ΕΚΘ κάλεσε στις εγκαταστάσεις του στις 10:30 και το ΠΑΜΕ ξεκίνησε την αντίστοιχγη συγκέντρωσή του στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της συμπρωτεύουσας διεξάγεται με δυσκολία. Με αφετηρία την Καμάρα, οι διαδηλωτές κατευθύνονται μέσω της Εγνατίας Οδού προς την πλατεία Αριστοτέλους όπου βρίσκεται το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα.

Διαδηλώσεις και σε Κρήτη-Πάτρα

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι σε εξέλιξη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ με χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρόμενους στους δρόμους.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου του ΕΚΗ, Σ.Βαρδάκη, πάνω από 95% είναι η συμμετοχή στην κινητοποίηση, με τους απεργούς να έχουν καταφθάσει με οχήματα, τρακτέρ και μαύρες σημαίες.

Στην πορεία της Πάτρας συμμετέχουν και μέλη των λαϊκών συνελεύσεων τα οποία συγκεντρώθηκαν στο πάνω μέρος της πλατείας και στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στην πορεία του Εργατικού Κέντρου Πατρέων όπου μπήκαν επικεφαλής.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι έμποροι της πόλης που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις τους μέχρι τις 15:00.