Επιστρέφουν τα συσσίτια στην Αχαΐα

Συσσίτια αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα ο Δήμος Πατρέων μαζί με τη Μητρόπολη Πατρών. Η Πάτρα ειδικά και η Αχαΐα γενικότερα έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και έχει ευρέως παρατηρηθεί το φαινόμενο Πατρινοί να καταφεύγουν στη θεσμοθετημένη από τα προηγούμενα χρόνια Τράπεζα Τροφίμων αλλά και στους Ιερούς Ναούς για να σιτιστούν μέσω των εράνων της Εκκλησίας.

Πρώτο μέλημα της Μητρόπολης είναι να εξασφαλίσει μέσω του Δήμου χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου θα διεξάγονται τα συσσίτια. Έχει υπολογιστεί πως ο αναζητούμενος χώρος πρέπει να μπορεί να στεγάσει για ένα γεύμα περίπου 200 άτομα, ίσως και κάτι παραπάνω.

Παράλληλα, ο Δήμος Πατρέων προωθεί τη δημιουργία «Τράπεζας Χρόνου», όπως ονομάζει το φιλόδοξο σχέδιο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια απόπειρα οργανωμένου ανταλλακτήριου υπηρεσιών και αγαθών μεταξύ πολιτών. Κάπως έτσι, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τον αντιπραγματισμό και την ανταλλαγή πραγμάτων και προϊόντωνά άχρηστων στους προηγούμενους κατόχους και χρήσιμων στους επόμενους, κάτι που ούτως ή άλλως προωθούν διάφορες ιστοσελίδες με έδρα την ίδια την Πάτρα και αλλού.