Φρέσκος, ωραίος και μόνος πρώτος

Η ήττα του Πανιωνίου στη Λειβαδειά με 3-0 έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μείνει μόνος στην υψηλότερη θέση του πρωταθλήματος από την τέταρτη μόλις αγωνιστική και εκείνος, νικώντας τον Πανθρακικό με 4-1, το έπραξε.

Για πρώτη φορά φέτος οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση και έδειξαν να βρίσκουν το δρόμο της αγωνιστικής και ψυχολογικής ανάτασης μετά από την εντός έδρας ήττα από τη Σάλκε με 2-1 στην πρώτη αγωνιστική του Champions League.

Πρωταγωνιστές του αγώνα οι δύο Αλγερινοί της ομάδας. Ο Ράφικ Τζεμπούρ πέτυχε δύο γκολ (4', 50') και απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται φαβορί για πρώτος σκόρερ της φετινής Superleague. Ο Τζαμέλ Αμπντούν ήταν ο δημιουργός του δεύτερου (Χολέμπας στο 27') και τρίτου γκολ (αυτογκόλ του Σκλιοπίδη στο 29'). Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε να μαθαίνει από τα σφάλματά του και φρέσκαρε την ομάδα με το Γιάννη Φετφατζίδη στην αρχική ενδεκάδα, ενώ επανήλθε έπειτα από δύο αγώνες σε θέση βασικού και ο Πάμπλο Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας με παρτενέρ τον Κώστα Μανωλά.

Στο 83' ο Πανθρακικός πέτυχε το πρώτο τέρμα της ιστορίας του κόντρα στον Ολυμπιακό με σκόρερ τον Λεωνίδα Κυβελίδη. Το 4x4 για τους ερυθρόλευκους είναι πλέον γεγονός, καθώς οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και βελτιώνονται συνεχώς, ενόψει του δυσκολότερου αγώνα του προσεχούς Σαββάτου με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Τον αγώνα σημάδεψαν οι τραυματισμοί του Βασίλη Τοροσίδη και του Τζαμέλ Αμπντούλ που πονοκεφαλιάζουν τον Ζαρντίμ ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα (Ατρόμητος) και στο Champions League (Άρσεναλ).