Επαφές Λέγκας-Πέντε Αστέρων για κυβερνητική συνεργασία

Επαφές Λέγκας-Πέντε Αστέρων για κυβερνητική συνεργασία

Ο Σαλβίνι καλεί τον Ντι Μάιο να συζητήσουν τα περιθώρια συγκυβέρνησής τους στην Ιταλία

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, θα ζητήσει από τον Λουίτζι Ντι Μάιο των Πέντε Αστέρων να συναντηθούν, για να διαπιστωθεί, αν υπάρχουν περιθώρια κυβερνητικής συνεργασίας, όπως δήλωσε ο πρώτος.

Όπως είπε «θα ζητήσω μια συνάντηση από τον υποψήφιο πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, για να διαπιστωθεί, αν μπορούμε να δείξουμε αμοιβαία κατανόηση με στόχο την πολιτική συνεργασία». Ο Σαλβίνι πρόσθεσε, ότι «αποκλείει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα κυβερνητικού συνασπισμού με την κεντροαριστερά», ενώ παράλληλα τόνισε, πως «θεωρεί ότι υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 51% να προκύψει συμπόρευση της κεντροδεξιάς με το κίνημα Πέντε Αστέρων».

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο όμως απάντησε μέσω Twitter, ότι «η πιθανότητα να συνεργασθούν τα Πέντε Αστέρια με τον Μπερλουσκόνι και με όλο τον κεντροδεξιό συνωστισμό είναι της τάξης του 0%». Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο πάντως, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο πολιτικού διαλόγου, πριν αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή ο Ιταλός Πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει για δεύτερη φορά τα κόμματα της χώρας, σε έναν νέο, σύντομο γύρο διαβουλεύσεων.