Ανοίγει ο δρόμος για συλλήψεις βουλευτών

Στη σύλληψη βουλευτών που προβαίνουν σε πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα θα μπορούν να προχωρούν οι αστυνομικές αρχές μετά και την οδηγία του Αρείου Πάγου.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, σε εγκύκλιο του προς τις εισαγγελίες και τα αστυνομικά τμήματα, επισημαίνει ότι σε περίπτωση που βουλευτές διαπράττουν πλημμελήματα (όπως το αδίκημα της αντιποίησης αρχής) θα πρέπει “να αποτρέπονται με τα συνήθη μέσα”.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις κακουργημάτων, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, ενημερώνονται ότι επιτρέπεται να συλλαμβάνονται.

Η εγκύκλιος φωτογραφίζει ουσιαστικά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τα πρόσφατα επεισόδια σε Ραφήνα και Μεσολόγγι. “Τελευταίως παρατηρείται έξαρση του φαινοµένου επιθέσεων, βιαιοπραγιών και διενέργειας ελέγχων σε αλλοδαπούς µετανάστες, σε σχέση µε τη νοµιµότητα της εισόδου και διαµονής αυτών στη χώρα καθώς και της ασκήσεως εµπορικής δραστηριότητας ορισµένων από αυτούς, από οργανωµένες οµάδες πολιτών. Πολλές φορές στις παραπάνω ενέργειες πολιτών συµµετέχουν και µέλη του Κοινοβουλίου”, αναφέρει η εγκύκλιος.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας είχε δώσει σχετική εντολή στις διοικήσεις της ΕΛ.ΑΣ.