Αντίθετος σε αλλαγές στα εργασιακά ο Γ. Κουτρουμάνης

“Όχι” σε επιπλέον αλλαγές στον τομέα της εργασίας, είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΑΘΗΝΑ 9.84”.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, είναι άδικες, παρόλ' αυτά όμως, δεν έχουν απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Και συνεχίζει λέγοντας: “Νομίζω ότι είναι εντελώς άκαιρο και ανώφελο, αυτή τη στιγμή, να συζητούνται περαιτέρω για την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, που ήδη είναι εξαιρετικά ελαστικοποιημένη”.

Αναφερόμενος στην αύξηση των ορίων ηλικίας, ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε: «Η αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη ή και τα ενδιάμεσα όρια, με βίαιο τρόπο, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σκληρό μέτρο, κυρίως για τον ιδιωτικό τομέα, αφού υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι τα τελευταία χρόνια και περιμένουν πότε θα πάρουν σύνταξη. Από την άλλη πλευρά, θα επηρεάσει και την εξέλιξη της ανεργίας. Γι' αυτό, είμαστε αντίθετοι. Βεβαίως, τα μέτρα θα είναι επώδυνα, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία η εσωτερική τους κατανομή».

Επισήμανε ότι η τρόικα υποτιμάει τις προβλέψεις εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων προσθέτοντας «Υπάρχει μια υποεκτίμηση και οδηγεί σε ένα πακέτο πάνω από 1 δισ. ευρώ. Έχει γίνει μια επεξεργασία από τις τεχνικές ομάδες της τρόικας και του υπουργείου Εργασίας και πάει καλά. Διότι θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι, ενώ φέτος εισπράττουμε 1,1 δισ. ευρώ από οφειλές παρελθόντων ετών, το 2013 να είμαστε στα 450 εκατ. ευρώ».