Εβδομάδα – φωτιά για την κυβέρνηση

Μπροστά σε εξαιρετικά κρίσιμες εβδομάδες για την πορεία της χώρας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ βρίσκεται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης μέχρι το 2016.

Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τους Ευρωπαίους που περιμένουν να δουν στην πράξη όλα όσα υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ από την άλλη πλευρά οι πολίτες βλέπουν ότι το νέο πακέτο πλήττει και πάλι συνταξιούχους και μισθωτούς.

Το διαφορετικό σε αυτό το σημείο της διαπραγμάτευσης είναι ότι, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν κοινές κόκκινες γραμμές, τις οποίες συμφώνησαν την εβδομάδα που πέρασε. Εμφανίζονται αρνητικοί στις απαιτήσεις των τροϊκανών που εστάλησαν με email στο υπουργείο Εργασίας και αφορούν στις εργασιακές σχέσεις.

Μάλιστα τίποτα δεν αποκλείει να υπάρξει και νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ώστε η κυβέρνηση να εμφανιστεί με ενιαία γραμμή στην υπεράσπιση του νέου πακέτου μέτρων και να περάσει με όσο το δυνατόν μικρότερες διαρροές από τη Βουλή.