Αθίγγανοι απειλούν να κάψουν χωριό στη Λαμία

Να κάψουν το χωριό Ανθήλη στο νομό Φθιώτιδας απειλούν αθίγγανοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport, λίγο νωρίτερα, οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι βγήκαν στους δρόμους όταν άκουσαν την καμπάνα να χτυπάει και να τους καλούν με τα μεγάφωνα σε κινητοποίηση. Απειλήθηκαν νέα επεισόδια.

Ομάδα αθιγγάνων απείλησε να βάλει φωτιά στο χωριό ενώ οι κάτοικοι έκλεισαν και αυτοί τον δρόμο με τα τρακτέρ, ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν από την αστυνομία να ελέγξει τους αθίγγανους αν οπλοφορούν και ζήτησαν να τους απομακρύνουν από την περιοχή τους.

Οι αθίγγανοι από την πλευρά τους είπαν στους αστυνομικούς ότι πληροφορήθηκαν πως έρχεται λεωφορείο με Χρυσαυγίτες στην Ανθήλη για να τους επιτεθούν και γι΄ αυτό κάλεσαν σε βοήθεια και άλλους, ενώ έκλεισαν τον δρόμο με τα αγροτικά γιατί φοβήθηκαν.

Ο αστυνομικός Διευθυντής Φθώτιδας έκανε αυστηρές συστάσεις και προς τις δύο πλευρές, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν ποινικές συνέπειες για τους πρωτεργάτες της όποιας δυσάρεστης εξέλιξης υπάρξει. Και χτες τη νύχτα σημειώθηκαν στην περιοχή επεισόδια μεταξύ των κατοίκων και των αθιγγάνων που ζουν στην περιοχή και η κατάσταση παραμένει έκρυθμη αυτή την ώρα.