Γιαννακόπουλος: “Ο Ολυμπιακός πάντα στοχεύει στη 2η θέση”

Ικανοποιημένος και γεμάτος αισιοδοξία για τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra FM” αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον Αργύρη Πεδουλάκη, όσο και φυσικά στον ΠΑΟ.

Σχετικά με το νέο του ξεκίνημα και το κατά πόσο των στηρίζει η οικογένεια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο πατέρας μου και ο θείος μου εδώ και 25 χρόνια δημιούργησαν το μπασκετικό ΠΑΟ, τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει συνέχεια. Βλέποντας ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε τα μπάτζετ των 30 και 35 εκατ. ευρώ είπαμε να ψάξουμε άλλον επενδυτή. Δεν βρέθηκε άλλος επενδυτής σε Ελλάδα-εξωτερικό για να εξασφαλίσει τη συνέχεια. Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να καταστραφεί. Η συμβουλή από τον πατέρα μου ήταν ότι εδώ θα γευτείς εκατομμύρια πίκρες και ίσως στο τέλος της σεζόν ένα Κύπελλο που θα έχει σταγόνες ευτυχίας. Και ο πατέρας μου και ο θείος μου είναι δίπλα μου κάθε μέρα και με συμβουλεύουν για τα πάντα. Ελπίζω να πετύχω κάτι παρόμοιο με εκείνους”.

Μιλώντας για το Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον χαρακτήρισε δεύτερο πατέρα του, δάσκαλο και φίλο. Επιπλέον επισημαίνει πως έχει στεναχωρηθεί από την αποχώρηση του.“Ο Ζέλικο ήξερε από πέρσι το καλοκαίρι ότι ο πατέρας κι ο θείος μου ήθελαν να αποχωρήσουν. Εγώ αρχικά δεν ήμουν πολύ ζεστός εξαιτίας κάποιων υποχρεώσεων αλλά και των δυσκολιών. Έγιναν 3 συναντήσεις μαζί του, προσπάθησα να τον πείσω να μείνει. Ο Ζέλικο έχει αποδείξει ότι έμεινε με μικρότερο μπάσκετ. Ίσως έχει κουραστεί, 36 χρόνια αθλητής και coach. Αν ήταν θέμα χρημάτων, θα πήγαινε στην Τουρκία. Δεν υπάρχει θέμα σχέσεων μαζί μου. Είμαστε φίλοι, σχέση πατέρα-γιου, αδελφού. Τώρα συζητάμε να βρούμε ημερομηνίες για να έρθει στο ΟΑΚΑ να κάνουμε ένα φιλικό για να τον τιμήσουμε. Είναι ερωτηματικό γιατί έφυγε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους πιθανούς επενδυτές η απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήταν η εξής: “Από Ελλάδα δεν υπήρξε τίποτα κι από κανέναν. Πήγαμε μέχρι και στον κ. Σταθοκωστόπουλο. Πήγαμε και στους κ. Πατέρα, Βγενόπουλο και Πολέμη. Στον Τζίγγερ δεν πήγαμε, αφού ήθελε να φύγει από το ποδόσφαιρο. πήραμε αρνητικές απαντήσεις. Οσο για τους ξένους, οι Αμερικάνοι μόλις είδαν τα νούμερα, ότι χάνει 10-15 εκατ. δεν ήθελαν. Οι Ρώσοι δεν είχαν κάποιες αξιόπιστες εταιρίες και αποφασίσαμε να μείνουμε. Το μπάτζετ είναι πλέον λίγο πάνω από 12 εκατ”. Εκτός των άλλων μίλησε και για τον Αργύρη Πεδουλακη. “Θέλαμε να έχουμε coach κάποιον μέσα απ την ομάδα που ήταν κοντά στον Ζοτς. Μετά, ο πρώτος που είχαμε στη λίστα ήταν ο Αργύρης. Ανθρωπος εργατικός, με καλό ποιόν χαρακτήρα, δεν φοβήθηκε τη δυσκολία, του έχω εμπιστοσύνη. Από μένα και τη διοίκηση η ομάδα θα έχει 100% πίστωση χρόνου.

Ελπίζω να έχει κι από τον κόσμο, που είναι η δύναμη της ομάδας” Σχετικά με τον “αιώνιο” αντίπαλο τον Ολυμπιακό δηλώνει: “Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ξεκινά ως φαβορί. Πάντα θα έχει στόχο τη δεύτερη θέση”