“Οι Γάλλοι είναι πάντα φίλοι μας”

Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

"Συζητήθηκαν τα πάντα", επισήμανε ο Έλληνας υπουργός μετά τη λήξη της συνάντησης.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. "Οι Γάλλοι είναι πάντα φίλοι μας", είπε.

Πριν από λίγο ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τον Γάλλο ομολογό του Πιέρ Μοσκοβισί.

Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός είχε συνομιλίες και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

"Για μας δεν υπάρχει θέμα ότι η Ελλάδα ανήκει εξ ολοκλήρου στη νομισματική ένωση και ότι δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει τη θέση ανάμεσά μας", δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα, μιλώντας στην "Καθημερινή".

Στη ίδια συνέντευξή αναγνωρίζει την ανάγκη να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο και τονίζει: "η ανταπόκριση της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει, αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό είναι δυνατόν μόνο εφ' όσον η Ελλάδα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι όχι μόνο διαθέτει την πολιτική βούληση, αλλά και ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται και εφαρμόζονται".