To 90% των κατοίκων του πλανήτη θα έχει κινητό ως το 2020

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, δηλαδή το 2020, το 90% των κατοίκων του πλανήτη θα διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Ενώ οι συνδρομές έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) θα ξεπεράσουν τα 6,1 δισεκατομμύρια.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της νέας έκθεσης "Mobility Report" της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson, η Ινδία και η Κίνα παρουσιάζουν την ταχύτερη ανάπτυξη σε νέες συνδρομές κινητών επικοινωνιών, με 18 εκατομμύρια και 12 εκατομμύρια νέες συνδρομές, αντίστοιχα, στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

Εξάλλου, 800 εκατομμύρια νέες συνδρομές smartphones αναμένεται να προστεθούν μέσα στο 2014, αυξάνοντας το σύνολο σε 2,7 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. Ακόμη, η διακίνηση βίντεο μέσω κινητών συσκευών αναμένεται να δεκαπλασιαστεί και να αποτελεί το 55% της κυκλοφορίας δεδομένων μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Ericsson, η πτώση του κόστους των συσκευών, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη χρηστικότητα και την αύξηση της κάλυψης των δικτύων, είναι οι παράγοντες που καθιστούν την τεχνολογία των κινητών επικοινωνιών ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που σύντομα θα είναι διαθέσιμο στη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού, ανεξάρτητα από ηλικία ή τοποθεσία. Η έκθεση "Ericsson Mobility Report" δείχνει ότι το 2020 ο κόσμος θα είναι συνδεδεμένος, όπως ποτέ στο παρελθόν».

Η ανάπτυξη των έξυπνων κινητών τηλεφώνων συνεχίζεται, καθώς το 65%-70% των συσκευών που πουλήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 παγκοσμίως ήταν smartphones, σε σύγκριση με 55% στο ίδιο τρίμηνο του 2013.