Τα top μέρη για κρεατοφαγία στην Αθήνα

Τα πιο τρυφερά, ζουμερά και γευστικά κρεατικά στην πόλη

Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη που βρίσκεται λίγες ώρες μακριά, θυμηθήκαμε όλα τα αγαπημένα μας στέκια στην πόλη όπου η κρεατοφαγία ανάγεται σε... ιεροτελεστία! Σωστά ψημένες σπαλομπριζόλες, τραγανά παϊδάκια, ζουμερές σούβλες και τα απαραίτητα συνοδευτικά τους γεμίζουν το τραπέζι με γευστικές προτάσεις για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

  • Τηλέμαχος

Το όνομα Τηλέμαχος είναι συνυφασμένο με κρεατοφαγία πολλών αστέρων. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες ταβέρνες της Κηφισιάς, η ιστορία της οποίας ξεκινά από τα χρόνια του μεσοπολέμου, όταν ο Τηλέμαχος, παππούς των σημερινών ιδιοκτητών, έφτιαχνε σπιτικά πιάτα κι έψηνε κρέατα για τους φιλοξενούμενούς του. Σήμερα, θεωρείται μια από τις καλύτερες ταβέρνες πολυτελείας στην Κηφισιά, όπου μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτά κρέατα –άξια αναφοράς τα φημισμένα steaks, τα φιλέτα, αρνίσια παϊδάκια καπνιστά σε άγρια κάρβουνα, η ποικιλία κρεάτων στη σούβλα– τα οποία φημίζονται για την ποιότητα και τον τρόπο ψησίματος. Στα συν η μεγάλη γκάμα σε κρασιά και οι διοργανώσεις wine pairing με συγκεκριμένα πιάτα.

Info

Φραγκοπούλου 19, Κηφισιά, τηλ. 210 210 8077468, facebook page

  • Base Grill

Ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Αθήνας για ποιοτική κρεατοφαγία δίχως όρια. Λίγα βήματα από την Πλατεία Μπουρναζίου, ο χώρος του μοιάζει περισσότερο με μια πολύ προσεγμένη μοντέρνα ταβέρνα, ενώ η κουζίνα του έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τις καλύτερες εντυπώσεις για το κρέας της. Στα πιο δημοφιλή πιάτα του συγκαταλέγονται τα αυγά στη φωλιά (τηγανιτές, ψιλοκομμένες πατάτες με αυγά μάτια), η πικάνια, η σπαλομπριζόλα, το λουκάνικο από μαύρο χοίρο και το rib eye που σερβίρονται μάλιστα πάνω σε ξύλο. Στα plus, το γεγονός ότι οι μερίδες είναι μεγάλες και χορταστικές.

Info

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή: 13.00- 01.00

Τιμές: Από €30/άτομο (χωρίς ποτό)

Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455, facebook page

  • Τεφαρίκι

Πραγματικά στη μέση του πουθενά, καθώς είναι "κρυμμένο" σε έναν παράδρομο της λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, το Τεφαρίκι δεν γεμίζει το μάτι με την πρώτη ματιά –το απλό και απέριττο περιβάλλον του φέρνει στο νου εικόνες από καντίνα! Γεμίζει, ωστόσο, το στομάχι με επιλεγμένα κρεατικά για... καλοφαγάδες, όπως αναγράφεται και στην ταμπέλα του. Ποικιλία κρεατικών σε ξύλο απαρτίζουν το «πιάτο του χασάπη» για ασταμάτητη κρεατοφαγία, σωστή σπαλομπριζόλα χορταίνει και τους πιο πεινασμένους την ώρα που προτάσεις εκτός καταλόγου –πρόβεια παϊδάκια ή σουβλάκια από πρόβατο– «ανταγωνίζονται» δυναμικά τις σταθερές του αξίες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις σπιτικές, ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες και τα αυγά Τεφαρίκι (αυγά μάτια σε χειροποίητες πίτες με λουκάνικο). Σημειώστε ότι στον κατάλογο δεν θα βρείτε δημοφιλείς επιλογές, όπως φέτα, χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι, κάτι που διευκρινίζεται σε μαυροπίνακα μέσα στην ταβέρνα!

Info

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή: από τις 13.30

Τιμές: Από €18/άτομο

Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου 193, Κορωπί, τηλ. 210 6628694

 - Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com -