Jazz βραδιές κάθε δεύτερη Πέμπτη στο Πορτατίφ

Φρέσκα γλυκά και ψαγμένες μουσικές στο αγαπημένο μας στέκι στο Κολωνάκι

Από τις αφίξεις του 2015 που όχι μόνο πρωταγωνίστησαν στις επιλογές του κοινού στο κέντρο της Αθήνας, αλλά κατάφεραν να καθιερώσουν τον συνδυασμό καφέ- γλυκού σε αγαπημένη συνήθεια. Το cafe- ζαχαροπλαστείο Πορτατίφ, στο Κολωνάκι (επί της Σίνα) θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais.

Μάλιστα, κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα διοργανώνει live μουσικές βραδιές με πιάνο και jazz, swing κ.α. μουσικές από τις 19.00-23.00, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία μαζί με τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του από τον Τάσο Λύτρα (ιδιοκτήτης)

Το Πορτατίφ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο στέκι στο Κολωνάκι για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές! Ο κατάλογός του είναι γεμάτος με λαχταριστές προτάσεις που κάνουν την επιλογή δύσκολη. Έτσι, μεταξύ άλλων στο Πορτατίφ θα δοκιμάσετε cheesecake με φρούτα του δάσους ή cheesecake caramel (από τις νέες αφίξεις του καταλόγου), τάρτες σε έξι διαφορετικές γεύσεις (μπανόφι, μπουένο, λεμόνι, σοκολάτα, κρέμα ζαχαροπλαστικής με φράουλες ή φρούτα εποχής, φυστίκι) αναλόγως πάντα με τις εποχιακές πρώτες ύλες, μιλφέιγ, προφιτερόλ και προφιτερόλ μπουένο, σοκολατόπιτα, εκλέρ με διάφορες γεμίσεις. Στις αλμυρές προτάσεις του θα βρείτε κις λορέν, ατομική πίτσα που ετοιμάζεται στο εργαστήριο και χειροποίητη, σπιτική τυρόπιτα.

Ιδιαίτερη έμφαση, ωστόσο, έχει δοθεί και στο κομμάτι του καφέ. 'Ετσι, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο ποικιλίες καφέ, με τον μονοποικιλιακό Βραζιλίας (ανανεώνεται ανά εξάμηνο) να χρησιμοποιείται για τους ζεστούς και τον Lanello για τους κρύους καφέδες. Μάλιστα, πίσω από την μπάρα του συναντάμε εξειδικευμένους barristi, οι οποίοι εκφράζουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους με εντυπωσιακά latte art. Αν είστε λάτρεις του τσάι, οι προσεγμένες επιλογές από τον Δρόμο του Τσαγιού, φυσικά με ωραία αρώματα, ικανοποιούν κάθε σας ανάγκη.

Στα συν τα ζεστά ροφήματα σοκολάτας, που παρασκευάζονται από κανονική λιωμένη σοκολάτα και όχι σκόνη, σε τρεις γεύσεις: γάλακτος, υγείας και τζιαντούγια. Για πιο περίπλοκες γεύσεις επιλέξτε την σοκολάτα Πορτατίφ με σοκολάτα υγείας, πορτοκάλι και κανέλα ή την γάλακτος με τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Info

Σίνα 21, Κολωνάκι, Αθήνα

Τηλ. 210 3621866

www.facebook.com/portatifcafe

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"