Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης για το περιστατικό στο «Ελ. Βενιζέλος» – Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης

Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης για το περιστατικό στο «Ελ. Βενιζέλος» – Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης

Καταδικάζει η αντιπολίτευση

«Έχει κάνει ανάρτηση με συγνώμη και πηγαίνει άμεσα για παροχή εξηγήσεων στον γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Παράλληλα, την απόλυτη καταδίκη του εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Με την αρμοδιότητά μου, καταδικάζω με απόλυτο τρόπο οποιαδήποτε εκδήλωση βίας σωματικής και λεκτικής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει τοποθετηθεί για το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη.

«Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις», είπε νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με βίντεο με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος καταγγέλθηκε ότι χτύπησε υπάλληλο αεροδρομίου και καταγγέλεται ότι έχει απειλήσει αστυνομικούς με δυσμενή μετάθεση.

Συμπλήρωσε ότι «θα βγει ανακοίνωση από τον ίδιο σε λίγο. Περιμένουμε τη θέση του πρώην υπουργού και πλέον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πάντως ότι «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαραία και λογικές "ξέρεις ποιος είμαι εγώ", δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό».

 

Σημειώνεται πως ο κ. Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη για «την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας», δηλώνοντας, πάντως, «έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες».

 

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», o κ. Αυγενάκης ζήτησε και πάλι «μια συγγνώμη πρώτα από όλα στον εργαζόμενο αλλά και σε όποιον άλλον προκλήθηκε αναστάτωση».

 

Έκανε λόγο μόνο για λεκτικό περιστατικό, τονίζοντας πως δεν υπήρχε καμία χειροδικία. «Χειρονομία υπήρχε γιατί πήρα το τηλέφωνο να μιλήσω ο ίδιος», εξήγησε, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Μίλησε για «ένα ατυχές περιστατικό το οποίο μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε».

«Εφόσον θελήσει ο εργαζόμενος να κινηθεί νομικά είναι αυτονόητο πως θα υπάρξει άρση της ασυλίας μου. Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου. Παρόλα αυτά επαναλαμβάνω μία ειλικρινή συγγνώμη», τόνισε ακόμη ο κ. Αυγενάκης.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, τονίζει πως ο Κυρ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Λ. Αυγενάκη. «Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα.

Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα», σημειώνει η κ. Κεχαγιά.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημειώνει «σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη»:

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα.

Η “συγγνώμη” του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».