Πώς θα αναγνωρίσετε την προϋπηρεσία σας με το νέο μισθολόγιο

Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπ. Δικαιοσύνης

Οδηγίες για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας περιλαμβάνει η εγκύκλιος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η εγκύκιος αφορά την αναγνώριση προϋπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4354/2015 για το νέο μισθολόγιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο, μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ που αφορά στο νέο μισθολόγιο (ΦΕΚ 176/16-12-2015), τα ερωτήματα που έλαβε είναι πάρα πολλά.

Όπως σημειώνεται, ως προϋπηρεσία, που αναγνωρίζεται για την εξέλιξη των υπαλλήλων, που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος, στα μισθολογικό κλιμάκια του άρθρου 9 του παρόντος, λαμβάνεται η υπηρεσία που προσφέρεται σε φορείς της παραγράφου 1 του άρθρου 7 των κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Επιπλέον, απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση των ανωτέρω προϋπηρεσιών, είναι να μην έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση καμίας άλλης οικονομικής παροχής ή αναγνώρισης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Η αναγνώριση των ανωτέρω προϋπηρεσιών πραγματοποιείται με απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου ή άλλου αρμοδίου οργάνου και τα οικονομικά αποτελέσματα ισχύουν από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης και όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.