Εννιάχρονος γυρίζει για να δει τον κόσμο, πριν τυφλωθεί για πάντα

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του 9χρονου Μπεν από τις ΗΠΑ, ο οποίος θέλει να δει τον κόσμο πριν χάσει οριστικά το φως του. Το αγόρι γεννήθηκε πρόωρα κατά τέσσερις μήνες, γεγονός που του προκάλεσε μια ασθένεια που ονομάζεται αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας -μια πάθηση που προκαλεί σταδιακά την τύφλωση.

Ο Μπεν έχασε την περιφερειακή του όραση πέρυσι και οι γονείς του ζήτησαν να κάνει μια λίστα επιθυμιών με τα μέρη που θέλει να επισκεφθεί πριν τυφλωθεί οριστικά.

Μέχρι στιγμής - και με την βοήθεια δωρεών από ιδιώτες, αεροπορικές εταιρίες και μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων- έχει κάνει πολλά περισσότερα ταξίδια από όσα κάνει ο μέσος ενήλικας Αμερικανός πολίτης. Εχει δει σχεδόν όλα τα αξιοθέατα των ΗΠΑ - απότην Apple στη Σίλικον Βάλει και τον κόσμο του Χάρυ Πότερ στα στούντιο της Universal στο Ορλάντο (φωτ) , μέχρι το Εθνικό Πάρκο Redwood στην Καλιφόρνια - και έφτασε μέχρι την Κίνα, για να θαυμάσει από κοντά το Σινικό Τείχος.

Στην λίστα μελλοντικών ταξιδιών του Μπεν περιλαμβάνονται ακόμα το φημισμένο καρναβάλι της Νέας Ορλεάνης, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Καπέλα Σιξτίνα στην Ιταλία, η Disneyland, η Ανταρκτική αλλά και μια επίσκεψη σε φούρνο για να δει πώς φτιάχνονται τα κρουασάν!

Η μητέρα του, που έχει άλλα πέντε παιδιά, δηλώνει ότι η οικογένεια δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες του Μπεν, αλλά θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη όσες περισσότερες από αυτές . " Αυτά τα ταξίδια θα είναι οι οπτικές του μνήμες που θα έχει να θυμάται" λέει συγκινημένη η Χάιντι Πιρς.