Φιντέλ Κάστρο: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά 9 μήνες

Σύμφωνα με το κρατικό ενημερωτικό της Αβάνας Cubadebate, η πλάτη του ηλικιωμένου ασπρομάλλη άνδρα καθισμλενο σε μια πολυθρόνα ανήκει στον ιστορικό, πρώην ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έχει να εμφαινιστεί δημόσια εδώ και 9 μήνες. 

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, ο 87χρονος κομαντάντε Κάστρο εμφανίστηκε την Τετάρτη το βράδυ σε εγκαίνια μοντέρνας έκθεσης σε πολιτιστικό κέντρο της Αβάνας. Στην μοναδική κρατική, επίσημη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ηλικιωμένος και καταβεβλημένος Κουβανός ηγέτης συνομιλεί με τον καλλιτέχνη Αλέξις Λέιβα.  

 

Ο Κάστρο εμφανίζεται ντυμένος με ένα μαύρο φούτερ και φοράει ακουστικό στο αριστερό αυτί ενώ τα γκριζαρισμένα μαλλιά του έχουν εμφανώς αραιώσει.

Ωστόσο, η δημοσίευση της επίμαχης φωτογραφίας προκαλεί ερωτηματικά για το αν είναι όντως ο Φιντελ Κάστρο στη φωτογραφία και, αν ναι, γιατί δεν φαίνεται το πρόσωπο του.

Σε φωτογραφίες ωστόσο από διεθνή πρακτορεία, φαίνεται καθαρά o 87χρονος ηγέτης, αρκετά πιο "βαρύς", εύθραυστος, να περπατάει με μπαστούνι.

Επίσης, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο ιστορικός ηγέτης δεν παρέστη στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για τη 55η επέτειο της επανάστασης πριν μία εβδομάδα και προτίμησε να κάνει δημόσια εμφάνιση σε μια έκθεση.

Ο Φιντέλ Κάστρο παρέδωσε την εξουσία στον αδερφό του Ραούλ το 2008 λόγω προβλημάτων υγείας και έκτοτε έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, κάνοντας σπάνιες εμφανίσεις.