Τιραμισού σε ποτήρι

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄ 

 

Υλικά

700 γρ. μασκαρπόνε

4 κρόκοι

1 αυγό

4 ασπράδια

200 γρ ζάχαρη

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

Σκόνη κακάο

 

Για το σιρόπι

2 κσ νες καφέ

1 σφηνάκι λικέρ καφέ

200 γρ. εσπρέσσο

400 γρ. νερό

100 γρ. ζάχαρη 

 

 

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με τη μισή ζάχαρη.

  • Τα βγάζουμε από το μίξερ και χτυπάμε το αυγό , τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη.

  • Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και με το χέρι διπλώνουμε μέσα την μαρέγκα.

  • Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το λικέρ, το οποίο θα προσθέσουμε στο τέλος αφού αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και κάνουμε στρώσεις με την κρέμα σε ποτήρι. Πασπαλίζουμε κακάο και σερβίρουμε.