ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά
700 γρ. μασκαρπόνε
4 κρόκοι
1 αυγό
4 ασπράδια
200 γρ ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Σκόνη κακάο
Για το σιρόπι
2 κσ νες καφέ
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
200 γρ. εσπρέσσο
400 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
-
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με τη μισή ζάχαρη.
-
Τα βγάζουμε από το μίξερ και χτυπάμε το αυγό , τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη.
-
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και με το χέρι διπλώνουμε μέσα την μαρέγκα.
-
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το λικέρ, το οποίο θα προσθέσουμε στο τέλος αφού αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και κάνουμε στρώσεις με την κρέμα σε ποτήρι. Πασπαλίζουμε κακάο και σερβίρουμε.