ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά
500 ml καλαμποκέλαιο
400 γρ. ζάχαρη
250 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι
1 κ. γ. κανέλα
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι μαλακό (περίπου)
250 γρ. βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα και τη κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
Σε άλλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και το φυτικό βούτυρο.
-
Ζυμώνουμε σε μαλακή ζύμη ενώνοντας τα δύο μείγματα.
-
Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄περίπου.